GRATIS LEVERING I HELE DANMARK
PÅ ORDRER OVER 400 KR
BESTIL INDEN 16.00 PÅ ALLE HVERDAGE
SÅ SENDER VI SAMME DAG
3 materialer du tror er bæredygtige, men ikke er det.

Det kan være en jungle at finde rundt i de mest bæredygtige materialer. Det er ikke alle, som siger det samme, og der er rigtig mange myter. Vi har skåret igennem tågen, og fundet 3 materialer, som ofte giver sig ud for at være mere grønne end de er. Så vær opmærksom når du møder dem.

1) Bambus
Det er let at blive snydt af bambus - den hurtigvoksende plante, ofte set i munden på en glad panda, har fået et grønt image. Men det er desværre ikke helt fortjent. Det er rigtigt at bambus vokser virkelig hurtigt, bambus skove er oftest ikke sprøjtede, og de gror steder, der ikke har behov for vanding. So far, so good. Men desværre er der store problemer med den måde man omdanner den hårde bambus plante til blødt stof. Her bruges kemikalier, som er kendt for at være skadelige for arbejderne - præcis ligesom når der laves viscose, fordi det er den samme proces. Bambus viscose er derfor ikke godt. Der findes få producenter, der laver bambus Lyocell, men det er langt de færreste.

2) Cashmere
Ulden fra din luksus sweater kan enten være fra dyr, der passer på naturen eller ødelægger den. De seneste år er prisen på cashmere faldet drastisk, og selvom det stadig er den samme slags dyr, der laver den billige og den dyre uld, er der stor forskel på, hvor bæredygtige de er. Overproduktion af cashmere uld er med til at ødelægge den mongolske højslette i Kina - fordi for mange geder går for tæt, og spiser alle de planter, som skal holde på jorden. Generelt set kan man sige at Cashmere fra Kina og Mongoliet ikke er godt, mens Cashmere fra Nepal stadig kan ses som at være luksus og godt, fordi de i Nepal holder gederne mere forsvarligt, og kun det antal som naturen kan holde til. Generelt kan man dog prøve at gå efter alpaca eller lama uld i stedet.

3) Viskose
Viscose er et forvirrende materiale, fordi mange kalder det et “naturligt materiale lavet af træ”. For det første er al naturligt materiale ikke lig med bæredygtighed, og for det næste falder viscose ikke direkte i kategorien naturligt, men nærmere den tekniske betegnelse “regenereret cellulose fiber”. Kort sagt betyder det, at det er oprindeligt fra træer, men herefter er træet hakket op, badet i store mængder kemikalier, for til sidst at blive til det bløde materiale, vi kender. Disse kemikalier er hverken gode for miljøet eller mennesker, og i stedet bør man kigge efter viskosens fætter Lyocell.