TUSNELDA BLOCH Copenhagen blev grundlagt i 2006 af designeren Tusnelda Bloch. Bæredygtighed er grundlæggende i virksomhedens profil og noget de tilstræber at efterleve i alt hvad der foretages.

Virksomheden får hovedparten af deres kollektioner produceret i Kina og arbejder aktivt med en ”Code of Conduct”, som opstiller en række krav til virksomhedens leverandører vedrørende sociale, etiske og miljømæssige forhold.

Der er en konstant dialog med producenterne omkring disse forhold og det er et område hvor der hele tiden arbejdes på forbedringer. Virksomheden foretager flere årlige besøg hos producenterne og der er tale om meget langvarige relationer. Denne stabilitet i leverandørkæden kommer til udtryk ved en høj grad af ærlighed i dialogen.

Alle materialer er nøje udvalgt af Tusnelda på hendes rejser til Asien og er i vid udstrækning fremstillet af naturlige fibre og mange er enten økologiske eller recycled/reclaimed.  Grundmetervaren har siden virksomhedens start været silke og silke har per definition en høj grad af bæredygtighed, da det ikke er muligt at fremstille silke ved brug af pesticider.

På trods af den lange transportvej fra Kina til Europa arbejder virksomheden på at minimere miljø påvirkningen. F.eks. indkøbes både metervarer, garn og tilbehør såsom knapper, lynlåse etc. lokalt, for at undgå unødig transport, ligesom der, så vidt muligt, benyttes skibstransport på hovedtransporterne.

Derfor skaber Tusnelda Bloch både tidløse og sofistikeret silhuetter med raffinerede detaljer samtidig med at hun opretholder en høj grad af bæredygtighed.