RMS BEAUTY Q&A

HVAD ER RMS BEAUTY?
Ja, hvis du spørger mig er RMS Beauty intet mindre end en revolution inden for make up.
Produkterne er formuleret på rene økologiske ingredienser og behandlet efter raw food principper.
Det gør det muligt, at bevare alle de næringsstoffer som de naturlige olier indeholder, til gavn for huden.
Så RMS Beauty er faktisk make up with benefits.

HVAD STÅR RMS FOR?
RMS er ganske simpelt initialerne på Rose Marie Swift, grundlæggeren bag brandet.
Rose Marie Swift er anerkendt make up artist og har arbejdet med nogle af verdens største magasiner og topmodeller.
Flere af de største modeller, som Gisele, Elsa Hosk og Miranda Kerr er blevet så vilde med produkterne, at de har valgt at anbefale dem som deres personlige favoritter i flere sammenhænge.
RMS har desuden den dobbelte betydning ”Real Makeup Secrets”
Hvad det betyder ved du mere om når du har læst videre her på siden, hvor jeg med baggrund i RMS Beauty´s egen Q&A, besvarer de mest almindelige spørgsmål, der popper op i forbindelse med produkterne fra RMS Beauty.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ RMS BEAUTY OG ANDRE NATURLIGE PRODUKTER?
Hos RMS Beauty sætter man en ære i at bruge fremstillingsprocesser, der undgår at opvarme olierne til høje temperaturer.
Derved bevares alle helbredende enzymer intakt og fungerer dermed som aktive plejende ingredienser der nærer huden.
Deraf betegnelsen ”skinfood”

Organic /økologisk en garanti for sikkerhed IKKE for kvalitet.
RMS Beauty har gået de ekstra mil, der skal til for at skabe et produkt der ikke bare er økologisk, men også garanterer den højeste kvalitet af ultra-rene ingredienser i produkterne.

Mange, såkaldt naturlige produkter, indeholder syntetiske ingredienser, der ofte anvendes som konserveringsmidler og duftstoffer, men disse betegnes imidlertid  ikke overfor forbrugerne som syntetiske.
Det kaldes ”green washing” og er kort og godt et (ofte brugt) forsøg på at gøre et produkt mere ”rent/grønt” end det i virkeligheden er.

ER RMS BEAUTY`S PRODUKTER CERTIFICEREDE ØKOLOGISKE?
Det hurtige svar er nej.
Årsagen til denne beslutning kræver lidt forklaring.
I øjeblikket er der ingen ensartede standarder i USA eller Canada til certificering af økologisk make up.
En del af de amerikanske hudpleje-brands der har certificering benytter USDA ordningen, der er udarbejdet af det amerikanske landbrugsministerium.
Problemet med den certificering er først og fremmest, at den ikke tager højde for de forskellige trin i produktionen, som sourcing, formulering, produktion og distribution.

Men altafgørende for de make up mærker der er formuleret på mineralske pigmenter er det, at mineralerne slet ikke kan certificeres via USDA, da mineraler ikke dyrkes som afgrøder på marken.

Pt. bærer produkter der er certificeret det amerikanske landbrugsministerium (USDA) mærke (svarende til vores eget røde Ø-mærke).
Det virker sådan set også fint for fødevarer, men tager ikke hensyn til de forskellige procestrin, der er involveret i sourcing, formulering, produktion og distribution af kosmetiske produkter.

RMS Beauty afventer derfor udviklingen inden for certificering og håber, at der med tiden udvikles en ensartet standard inden for økologisk certificering, der er dybdegående nok til at kunne anerkende det høje niveau RMS Beauty har som standard i deres produktion.

MEN næsten alle de enkelte ingredienser der er brugt i RMS Beauty´s produkter er økologiske og certificeret af netop USDA og NOP.
(Se samtlige ingredienser listet under de enkelte produkter).

Desværre har USDA nu tilladt en andel af GMO ingredienser i deres certificering.

HVAD BETYDER GMO EGENTLIG?
Rose Marie Swift;
”Først og fremmest, lad os starte med definitionen af genetisk modificeret eller GM.
GM refererer til processen med direkte at ændre struktur og egenskaber af gener.
Det indebærer at tage DNA fra en organisme, manipulere det i et laboratorium, og indføre det i en anden organismes arvemasse.
Denne type GMO (organisme) er kendt som en transgen organisme.
Planter kan manipuleres med henblik på at forbedre smag, holdbarhed eller til at være resistente over for insekter med henblik på at forbedre udbyttet.
Selv om det lyder godt i teorien, er der ikke nogen undersøgelser af den langvarige virkning af ??genmodificering på planterne selv, på mennesker, dyr eller miljøet.
Ingen.
Der er til gengæld mistanke om at GM-produkter er ikke u-farlige.
Som det ser ud nu, er det meste af de majs vi spiser og bomuld vi bærer genetisk modificeret.
Sojabønner er ikke langt bagefter.
Du vil måske blive overrasket over at erfare, at de fleste af de E-vitamin som anvendes i kosmetik også kommer fra en GM-kilde.
Med en verdensomspændende stigning i fødevareallergi, er der en stærk mulighed for, at ændringerne af DNA'et i vores fødevarer gør os syge.
Og hvordan kan vi kontrollere det?
Frø fra GM-afgrøder er blæst af vinden og båret af floderne til at blive sået langt fra de områder, hvor de oprindeligt blev plantet, med potentiale til at tage over”.

”Vi er alle en del af en global eksperiment, som vi hos RMS Beauty ikke ønsker at bidrage til. Det er derfor vi har valgt ikke at bruge GM ingredienser nogen af vores produkter”

DET LYDER JO RIGTIG GODT, MEN HVAD MED KONSERVERINGSMIDLER?
Rose Marie Swift; ”Bakterier og svampe har brug for vand for at vokse, så vi har ikke noget vand i nogen af vores produktsammensætninger.
Det var det nemme svar... Desværre ved vi, at så snart du åbner beholderen og begynder at bruge vores produkter, er chancerne temmelig høje for, at fugt fra luften eller dine fingerspidser vil blive ført sammen med produktet. Og selv om vores produkter er formuleret med olier, er selv olier underlagt forskellige begrænsninger.
Så derfor er konserveringsmidler desværre nødvendige”

Heldigvis kan man sagtens bruge naturlige former for konservering.
Det gør RMS Beauty og det kan du læse en hel masse om her:

Blandt de mest effektive naturlige konserveringsmidler er æteriske olier og forskellige urter såsom rosmarin.
Antioxidanter afhjælper også, at de naturlige olier i produkterne bliver harske og forhindrer samtidig skader på huden fra de frie radikaler, der er forårsaget af miljømæssige faktorer, herunder forurening og sollys.

Mange velkendte antioxidanter omfatter vitamin A, vitamin C og vitamin E.
Bemærk, at mange producenter anvender syntetiske former af disse antioxidanter.
I RMS Beautys produkter, bruger vi hel-spektret tocopherol (naturlig E-vitamin, som er ikke-GMO) som naturlig konservering.

Propolis er en anden effektiv naturlig konservering.
Det er lavet fra træernes harpiks af bier og virker som et immunsystem i bierne egen bistade.
Det har naturlige antibakterielle, antivirale og svampedræbende egenskaber, der gør det til en effektiv tilføjelse til RMS Beauty´s formler.

Ikke mindst bruger RMS Beauty også økologisk rosmarin-ekstrakt med antioxidante phenolforbindelser som carnosinsyre og carnosol, der er stærke hæmmere af lipid (fedt) peroxidation og derfor virker som et stærkt naturligt konserveringsmiddel.

Mange planteekstrakter er ikke kun i stand til at modstå mikroorganismer, men vil aktivt ødelægge dem.
Kombination af to eller flere af disse midler kan ofte skabe synergi, hvilket betyder, at de individuelle midler arbejder sammen og udøver en større effekt end de separate virkninger af de enkelte midler.

Alle RMS Beautys produkter indeholder derfor en kombination af disse naturlige konserveringsmidler med en naturligt lang holdbarhed.
RMS Beauty undgår desuden, at bruge billige kvaliteter af naturlige olier, der har tendens til at blive harske hurtigt.
Laboratorietests viser at produkterne fra RMS Beauty kan holde et godt stykke over to år, men for de bedste resultater anbefaler vi at du bruger dem inden for et år efter åbning.

TIP:
Dit badeværelse har en tendens til at være fugtigt og varmt -det perfekte miljø for bakteriernes trivsel!
-opbevar dine RMS Beauty produkter på et køligt, tørt sted uden direkte sollys, som fx dit soveværelse.
Hvis der er en længere periode, hvor du ikke skal bruge dine produkter, så putter du dem bare i køleskabet.


HVORFOR UNDGÅR RMS BEAUTY ÆTERISKE OLIER?
RMS Beauty undgår damp destillerede æteriske olier, da de er kendt for:
•negativ indvirkning på styrken af urte-ekstrakter
•kan forårsage udslæt og irritation af følsom hud
•kan medføre langsigtet dehydrering af huden
•RMS Beauty mener, at æteriske olier bør anvendes til terapeutiske formål og ikke dagligt anvendelse i forskellige skønhedsprodukter.

Jeg håber, at du bliver lige så begejstret for produkterne fra RMS Beauty som jeg er. De er super nemme at bruge og giver præcis det naturlige "no make up" look som vi her i Skandinavien er så store fans af.